2024. GDPR & MT. – Aktuális kérdések és 2024.08. hótól hatályba lépő jelentős törvényváltozások

2024. GDPR & MT. – Aktuális kérdések és 2024.08. hótól hatályba lépő jelentős törvényváltozások

 

Időpont:

2024. 11. 19. kedd 10.00 – 15.00

Helyszín:

Ensana Thermál Hotel Margitsziget****

 

Ajánló

A Kúria nyári döntésében – az Alkotmánybíróság és az Európai Unió Bíróságának korábbi döntéseivel összhangban - kimondta, hogy a napi és a heti pihenőidőt egymástól elkülönülten kell kiadni. Előadásunkban ennek a kúriai döntésnek a munkaidő beosztásokra, munkaidőrendekre gyakorolt hatását ismertetjük. Ismertetjük továbbá a magyar munkaidős szabályok uniós jogi meg nem feleléséből következő egyéb, a munkáltatókra leselkedő rizikókat is. 
 
A bírónő előadása során bemutatjuk a Munka törvénykönyve rendelkezéseit és az ítélkezési gyakorlatot, mind a munkáltatói ellenőrzés, mind pedig a munkajogi szankciók vonatkozásában. Ismertetjük az a munkaviszony megszüntetése egyes jogcímei alkalmazásának jogszerű lehetőségeit, kitérve a joggal való visszaélés új bizonyítási rendszerére is.   
 
Előadók
  • Dr. Sívó-Darás Orsolya – bíró, Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégium
  • Dr. Fodor T. Gábor – ügyvéd, munkajogász

Tematika

09:30 - 10.00 Regisztráció (reggeli sós sütemény és kávészünet)

10.00 - 12.00 Dr. Sívó-Darás Orsolya

Témakör: A munkáltató ellenőrzési jogköre és az alkalmazható munkajogi szankciók köre: avagy mit tehet a munkáltató jogszerűen egy esetleges munkavállalói kötelezettségszegő magatartás vagy mulasztás esetén.
 
Az előadás során bemutatjuk a Munka törvénykönyve rendelkezéseit és az ítélkezési gyakorlatot, mind a munkáltatói ellenőrzés, mind pedig a munkajogi szankciók vonatkozásában. Ismertetjük az a munkaviszony megszüntetése egyes jogcímei alkalmazásának jogszerű lehetőségeit, kitérve a joggal való visszaélés új bizonyítási rendszerére is.  

12:00 - 13:00  svédasztalos ebéd és kávészünet

13:00 - 15:00 Dr. Fodor T. Gábor

Témakör: Munkajogi aktualitások: Egy szó szerint minden munkáltatót érintő döntés hétvégi pihenőidőről, továbbá felkészülés a bértranszparenciával kapcsolatos kötelezettségekre.

A Kúria nyári döntésében – az Alkotmánybíróság és az Európai Unió Bíróságának korábbi döntéseivel összhangban - kimondta, hogy a napi és a heti pihenőidőt egymástól elkülönülten kell kiadni. Előadásunkban ennek a kúriai döntésnek a munkaidő beosztásokra, munkaidőrendekre gyakorolt hatását ismertetjük. Ismertetjük továbbá a magyar munkaidős szabályok uniós jogi meg nem feleléséből következő egyéb, a munkáltatókra leselkedő rizikókat is.

Az előadás második felében pedig ismertetjük a bértranszparenciával kapcsolatos, már jelenleg is aktuális tennivalókat.

 


 

Részvételi díj

  • Teljes ár:   45 000 Ft + 27 % áfa / résztvevő

  •  Kedvezményes ár:   40 000 Ft + 27 % áfa /résztvevő (egy héttel korábbi  jelentkezés és  2024.11. 12 -ig történő befizetés esetén)

  •  Egy intézménytől/cégtől legalább 3 fő jelentkező esetén 35 000 Ft + 27 % áfa /résztvevő

 

Állami/közintézmény esetén kérhető végszámla alapján történő utalás.



A részvételi díj magában foglalja:
  • konferencia előadás anyagát kizárólag nyomtatott formában

  • a regisztráció ideje alatt reggeli ellátás: kávé, tea, üdítő, ásványvíz, sós sütemény

  • az ebédszünetben: kávé, limonádé, víz, svédasztalos ebéd (előételek levesek, főételek, köretek, saláták, desszertek)

 

 

 

Közlekedés, megközelíthetőség, útvonaltervezés:

Útvonaltervezéshez kattintson ide: https://www.ensanahotels.com/grand-margaret-island/hu/a-szalloda/megkozelites

Helyszín megközelítése autóval:

A Margitszigetre autóval csak az Árpád híd irányából lehet lehajtani mind Buda felől, mind Pest irányából. A lehajtót követően balra kell kanyarodni (járdasziget megkerülésével a kötelező haladási irány szerint), így a beléptető kapuhoz/sorompóhoz történik az érkezés.
A sorompónál található parkoló őrház, mely oldalán van elhelyezve a jegykiadó automata,ahol a gomb megnyomásával ad ki jegyet a rendszer.A sorompón való belépéskor kérem a hotel gombot nyomja meg. A sorompó felnyílását követően érkezés a parkolóba. A parkolójegyet kérjük hozzák be magukkal a szállodába

Parkolási rend:

A szálloda a konferencia résztvevőinek kedvezményes parkolási díjat biztosít. Szálloda recepcióján történő fizetés 400.-Ft/szgk/óra. Ehhez kérjük a sorompónál való behajtáskor a HOTEL gombot nyomja meg, mert csak ez esetben tudják érvényesíteni a kedvezményt. Amennyiben Ön nem a Hotel, hanem Margitsziget gombot nyomja meg a parkolás költsége  a sorompónál történő fizetés esetén 525.-Ft/szgk/óra.  A parkolási költség a konferencia végén egy összegben fizetendő, parkolási költségről cége/intézménye részére költség számla kérhető.

Helyszín megközelítése metróval,busszal:

A Margitsziget a 26-os autóbusszal közelíthető meg.Végállomásai: Árpád híd pesti hídfő vagy a Nyugati pályaudvar. Megálló neve: Szállodák. A buszok megállója a Nagyrét elején van,a rendezvény helyszíne a balra eső 9 emeletes épület.
Metróval:M3-as metróval az Árpád híd pesti hídfői, majd a 26-os autóbusz Szállodák megállónál kell leszállni.M3-as metróval Nyugati pályaudvar megállóig, majd 26-os autóbusz Szállodák megállónál kell leszállni.

 

Online regisztrációs űrlap közvetlenül az oldal alján található vagy kattintson erre a linkre:

Online jelentkezési oldal

 

Számlakiállító adatai:

Név:                        Enkonferenciam.hu Company – Garamvölgyi-Hutóczki Márta E.V.

Képviselő:              Garamvölgyi-Hutóczki Márta E.V.

Székhely:                4031 Debrecen, Tócópart u. 18.

Adószám:                67364824-2-29

Bankszámlaszám:   10702064-68592417-51100005

Nyilvántartási szám: 50123625

Felnőttképző nyilvántartási száma: B/2024/000283


Egyéb információk, számlázás, személycsere, lemondási feltételek bővebben itt olvasható: ÁSZF

Esemény részletei

Esemény kezdete 2024-11-19 10:00
Esemény vége 2024-11-19 15:00